Definecilikte Üçgen İşareti Anlamı
1-) İlk bakılması gereken üçgenin uzun tarafıdır, burada giriş aranır üçgenin gömüsü oda içindedir genelde ayakta girilebilen oda türlerinden olur. Çoğu zaman mezarı verir. 2-) Üçgen yunan alfabesinin 4. harfi deltadır. Sayısal değeri 4 tür zemine paralel duran taşları dikkate alın bu taş zemin taşı gibidir bunun altında mezar vardır. 3-) Üçgen oyma ise kesin mezardır; kanallarla üçgen oluşturulmuş ortası kabartma ise bu mağara türü mahseni verebilir. çok uzak olmamak kaydıyla yamaçlarda giriş aranmalıdır. 4-) işaret yunanlılar tarafından yapılmışsa bu bize deltayı anımsatır çatallara dikkat edilmelidir, çatal yapan bölgelerde yığma olup olmadığına bakılır. Düz geniş kayanın üzerindeyse kayada kanal aranır kanal takip edilir aynı kayanın düz alnına inilip kaya mezar var mı kontrol edilir.
5-) Üçgen işareti malın kapalı bir mekanda olduğunu anlatır. Zor bir gömüdür. Eğer üçgenin dar olan bir açısı varsa onun istikametinde araştırma yapılır. Değilse çevrede farklı yapılar aranmalı veya yardımcı işaretlere başvurulmalıdır.
6-) Küçük üçgenlerin bulunduğu kayada üçgenin 50 cm çapı çok iyi incelenir horasanlı bölge varmı bakılır var ise orada hediyesi mevcuttur. bu çözülmüş bir işarettir. 7-) Üçgen işareti geçmiş uygarlıklarda üçgenin kendiside giriş kapısı olarak kullanılmıştır.
8-) üçgen varsa çatal yapan yerlerdeki yığmalara dikkat edeceksin. altında oda olur. 9-) işaret haç yada başka bir işaretler eşleştirilerek resmedilmiş ise bu erkek yada bayan gömüsü olduğunu anlatır özellikle uzun tarafı yukarı bakan üçgenler erkeklere özgü işaret iken aşağı bakanı kadınlara özgü işarettir zihniyet eşyası ile yüklü odadan bahsetmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder