27 Eylül 2017 Çarşamba

Define çubuklarıyla kaya mezarı bulma



Define çubuklarıyla kaya mezarı bulma
kamış ve tütün ile yapılmış define çubuğuyla kaya mezarı bulma. Neredeyse bedava denilebilecek bir giderle define çubuklarınızı kendiniz yapın ve test edin. sonuçları inanılmaz.

22 Eylül 2017 Cuma

Kral Kaya Mezarı Define İşareti ve Mezar Hazineleri



Kral Kaya Mezarı Define İşareti ve Mezar Hazineleri
#Arkeolojik kalıntılarda, cesetlerin çok farklı lokasyonlarda ve çok farklı tiplerde mezarların içine konulduğu görülmektedir. #Kaya mezarları, oda mezarlar, #taş #sandık mezarlar, basit toprak mezarlar, pişmiş toprak veya #küp #mezarlar (çömlek, pithos, urne, #amfora), #lahit, şaft mezarlar gerek Anadolu’da, gerekse dünyanın farklı bölgelerindeki medeniyetlerde karşılaşılan başlıca #mezar tipleridir.
Eski inanışa göre “insanın mezarı ne kadar yüksekte olursa o kadar tanrıya yakın olur” düşüncesi kralların ve önemli insanların mezarlarının hakim tepelere yapılması geleneğini doğurmuş, Kral mezarları kralın ekonomik gücene ve dönemin gelenek ve göreneklerine göre çeşitlilik gösterir.
#Kral #kaya #Mezarları ise genelde kalker kayalara oyularak yapılmıştır. bilinen mezarlar arasında, kayaya oyulmuş yollar ve merdivenler bulunmaktadır.
Kaya Mezarlarının içlerinden çok, arkalarına oyulmuş geçitler dikkat çekicidir. kral mezarlarının yanında, nehre kadar uzandığına inanılan bir tünel olduğunada inanılır. Genelde kalker kayalara oyularak yapılan bu mezarlar yapı ve büyüklükleri itibarıyla bölgeye hakim bir noktadadırlar.
Kral Kaya Mezarlarının en büyüğü,
#galeri ve merdivenlerle çıkılan, batı yönündeki en son mezarşeklinde tasarlanır. Mezar odasına girişi, diğer mezarlardaki kapılardan daha yüksektir.
Kral mezar odasına çıkmayı kolaylaştıracak taş merdivenler genelde vardır. Mezar odasının sağ ve sol kenarlarında yapılan sütunlar bulmak mümkündür.
Kral mezar odasının etrafı geniş biçimde boş bırakılmasının amacı da, bazı mezarların tavaf edilmesi, bazılarında da kayalardan sızan suların hava ile temasını ve mezar odasının korunmasını sağlamaktır.
Kral Kaya Mezarları bazı dönemlerde hapishane ve cezalandırma mekanı olarak da kullanılmışlardır. Örneğin VI. Mithridates, kendisi ile yapılan barış görüşmelerinde zorluk çıkaran Romalı elçileri, Demir yolu geçidinin hemen üzerinde yer alan mezara hapsetmiştir.

21 Eylül 2017 Perşembe

Kral mezarı altın define ile dolu oda! Neler neler çıktı?



Kral mezarı altın define ile dolu! neler neler çıktı?
Aşağıda mısır kral veya kraliçelerine ait bulunmuş haber kaynaklarına yer veriyoruz. Okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mısır'da 'Organları Kavanozlara Koyulup' Gömülen Firavun Kızının Mezarı Bulundu!
Antik Mısır'ın gizemli dünyasına dair araştırmalara yıllardır devam ediliyor. Şimdi de 13. hükümdar olan firavunun kızına ait ilginç bir mezar yapısı keşfedildi.
Ülkedeki arkeolojik kazılardan sorumlu yetkililer, antik Mısır hükümdarlarından birinin kızına ait bir mezar odası buldular. Dönemin hükümdarlığını yürüten firavun ailesine ait mezar odası, eski bir Mısır hükümdarına ait piramidin yakınında bulundu. Bakanlık, odanın söz konusu piramitten yaklaşık 600 metrelik bir uzaklıkta yer aldığını belirtti. Söz konusu hükümdarın ise 13. Firavun
#Emnikamaw olduğu biliniyor ve mezardaki kalıntılar, gömülen insanın onun kızı olduğunu gösteriyor.
Keşfin Kahire'nin güneyindeki Dahshur kentindeki kazı çalışmaları sırasında bildiriliyor. Mezar odası, vücudun kötülüklerden korunması için bir takım
#hiyeroglif yazılarla işlenmiş ahşap bir kutuyu saklıyordu. Kutu içerindeyse kraliyet prensesi organlarıyla doldurulmuş dört farklı kavanozun yer aldığı açıklandı.
Arkeologlar, geçtiğimiz ay Firavun Emnikamaw ismini taşıyan hiyerogliflerle aynı alanda bir piramit kalıntısı buldular. Piramidin antik Mısır’da inşa edilen ve sanılanın aksine basamaklı değil, düz yüzeyli bir piramit olabileceği söylenmişti. Hatta bu şekilde inşa edilmiş ilk piramit olduğuna yönelik bir keşif de her an yapılabilir.
-------------------
Mısır'da 3 bin 100 yıllık firavun mezarı bulundu
Mısır'ın Suhac kentinde tarihi M.Ö. 3 bin 100 yılına uzanan firavun mezarı ve yerleşim yeri keşfedildi.
Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı, Mısır Eserleri Bölüm Başkanı Mahmud Afifi, yaptığı açıklamada, Suhac ilinin Abidos antik kentindeki kazı çalışmalarında, 19'uncu hanedan krallarından 1'inci
#Siti'nin tapınağının #400 #metre güneyinde, hanedanlar döneminin başlangıcına ait mezar ve yerleşim yeri bulunduğunu belirtti.
GÜNLÜK YAŞAMDA KULLANILAN EŞYALAR DA BULUNDU
Tarihi M.Ö. 3 bin 100 yılına uzandığı tespit edilen yerleşim yerinin muhtemelen Abidos'taki ilk hanedanlığın krallarının mezarlarını inşa etmekle görevli kişilerin kaldığı bir bölge olduğunu ifade eden
#Afifi, yerleşim yerinde günlük yaşamda kullanılan eşyaların da bulunduğunu aktardı. Afifi, söz konusu keşfin #Abidos antik kenti ve Mısır tarihine ilişkin birçok bilgiyi ortaya çıkarabileceğine dikkati çekti.
------------------------
3500 yıllık firavun dönemi mumyaları bulundu
Mısır'daki antik Krallar Vadisi yakınında, 3500 yıllık 18. Hanedan'dan kalma ve dönemin üst düzey yöneticilerine ait yeni mumyalar bulundu.
Mısır'ın Antik Eserler Bakanı Halid El-Anani, El Uksur kentinin batısındaki
#Dra #Abul #Naga #nekropolünde yapılan arkeolojik araştırmalarda, #firavun dönemine ait altı #mumya bulunduğunu açıkladı.
El-Anani, bulunan mumyalardan birinin büyük ihtimalle, antik şehirde sulh yargıcı olarak görev yapmış üst düzey bir yönetici olan Userhat'ın mumyası olduğunu ve 18. Mısır hanedanı döneminde kalma olduğunu söyledi.
Mısır'da firavunların mezarlarının bulunduğu meşhur
#Krallar #Vadisi yakınlarındaki #arkeolojik #çalışma yürüten #Mustafa El Veziri, ölüler kentinde onlarca tarihi eserin yanı sıra, firavunlara ait 6 mumya, tabut ve heykeller bulunduğunu açıkladı. Eski Mısır hanedanlarında "sulh hakimi" unvanının nadir bir meslek olduğunu belirten #El #Veziri, bulunan mumyaların iyi durumda olduğunu ifade etti. El Veziri; "Mezar küçük olsa da, içerisinde çok sayıda renkli maske bulunuyor. Arkeolojik çalışmada, mezardaki mumyaların bilinmeyen bir hastalıktan öldükleri anlaşıldı," dedi. El Veziri ayrıca, 1050'den fazla tarihi heykel bulunduğunu, kazıların devam ettiğini belirtti.
T şeklindeki mezar, açık avludan geçerek ulaşılan
#dikdörtgen #şeklinde bir #salon, bir #koridor ve iç odadan oluşuyor. Mısır'ın 18. hanedanı, milattan önce 1550–1298 arasında hüküm sürmüştü. Bulunan tarihi eserlerin yaklaşık #3500 #yıllık olduğu tahmin ediliyor. Mısır piramitleri nasıl yapıldı? Gizemini koruyan piramitler. Piramitlerin sırrı!

Toprak altı mezar açılış anı, Zeminaltı Roma mezarı açılışı!



Toprak altı mezar açılışı, Zeminaltı #Roma mezarı açılış anı!
#Yuvarlak #oyma #işareti ve #mezar #işaretleri bağlantısı maddeler halinde verilmiştir.

1- Yuvarlak oymaya #su doldurulur nereden taşar toprağa düşerse #yön o taraftır. Bunu neden yaparız çünkü eski insanlar bu oymalara #şifalı #su doldurup ölüye #sunum yaparlardı, bu su dolup taştığında mezara akar şekilde kayaya akıntı verilirdi, dikkat ederseniz bazı oymalara bağlı kanal vardır şifalı su bu kanaldan akarak mezarın bulunduğu yönden toprağa düşer. bu bazen hemen önü bazende belirli mesafe uzağında olur.
2- Yuvarlak oyma yanında 2. küçük yuvarlak varsa yön #küçük olan taraftır büyüğün arkasına geçilip küçüğe doğru bakılır. Buda sıkça rastladığımız çözüm yöntemlerinden bir tanesidir.
3- #Oyma sayısı #kanal üzerinde 2 ve daha fazlaysa buna çoklu oyma’da diyebiliriz bu durumda ayrı duran oyma yön verir; birde kaya bitimine en yakın oyma iyidir. yani ana kayanın en kenarında kalan oyma tarafını mutlaka bakın. çok sık olmasada bununda tecrübesini edindik.
4- Büyük oyma yanında kaç adet küçük oyma varsa küçük sayısı kadar mezar der, çok fazla uzak olmamak kaydıyla yakın çevre araştırılabilir. Bu bazen medeniyet kültür ve geleneklerine göre değişiklik gösterebilir.
5- Oyma işareti aslında yuvarlak değildir içine el 3 parmağınızı sokup yanları sıvazlarsanız bunun gerçekten yuvarlak olmadığını anlar, bir tarafa doğru bombey yapar şekilde tasarlandığını fark edersiniz. Bu tür tasarımlarda bombeyler her zaman iyidir bize yön vermektedir. yani çemberin ne tarafı çıkıntılı duruyorsa o tarafa gidilir. Bunu mutlaka dikkate alın.
6- Yuvarlak içerisinde; yan duvar diye tabir ettiğimiz alanda küçük oyma varsa bu küçüğün baktığı tarafa gidilir, bu yan duvardaki küçük oymayı görmeniz için karşısına geçmeniz gereklidir bu durumda mezar arkanızda kalır. yada mezarın üzerine çıkmış durumda yandaki deliği görüyor olabiliriz. bu tür oymalar genelde orta büyüklükteki oymalardır mezarı 10 – 15 metre mesafede olur.
7- Yuvarlak oymalar dikey kayada kayanın alnına yapılmış ise bu göz olarak algılanabilir; baktığı yere bakarak mezar yeri tespit edilebilir, bu bazen devam etmeniz gerektiğini’de anlatabilir, önde patika yol varsa devam edin ileride yol üzerinde mezar der. bu genelde insan boyundan yüksek dik kayalar için geçerlidir önde düz toprak yürüme alanı varsa bu teori işleme alınmalıdır.
8- #Ana #kayaya yapılmış tek büyük oymalar 1 olanı anlatabilir, çevrede 1 olan ne varsa dikkate alın, tek ağaç, tek tepe, tek dikili taş örnektir; tek olana gidin çevresini kontrol edin. bu en çok güneşin hem doğarken hem batarken vurduğu tepeleri gösterir, buradaki mezar genelde farklı özelliklere sahip kişilere (soylu kişilere) yapılır. bu tür mezarlar çok derindir, 14 kişi 14 gün çalışmayınca sonuç alamaz.
9- Kayada bolca yuvarlak görürseniz burasının mezarlık alanı (#nekropol) olduğunu anlarız, çok fazla uzak olmamak kaydıyla bölge karantinaya alınmalıdır. çevre kayaları inceler yine oyma olanlar varsa alanın mezar bölgesi olduğu kesinlik kazanmış olur.
10- Yuvarlak oymaya bağlı kanal varsa bu kesin yön vermektedir, kanal istikametine gidilerek mezara ulaşılabilir, bu bazen kayanın bittiği nokta, bazende kanal ölçülüp 1.cm si 1 adım (70 cm) gidilerek mezar yerine gelinir. bu örneği alttaki 2. resimde görebilirsiniz.
11- Yuvarlak oymanın bulunduğu kaya tıraşlanmış ise kayanın tıraşlanmış olan yüzeyi elle sıvazlanmalıdır, gözle anlayamayacağımız şekilde engebeler verilerek şifrelenmiş olabilir, kayanın yüzeyi elle okşanırken nerede çukurluk var o tarafa gidilir, biz buna saklanmış şifreler deriz.
12- Yuvarlak oyma tam #simetrik olarak yapılmış derinliği enine göre fazla ise bu kuyu işaretidir yakınlarda kuyu olduğunu söyler; bu işaret önünde eski yaya yolu olur, yuvarlak yol üzerindedir devam ettiğinizde kuyuya varacağınızı söyler.
13- Bir kayada çoklu oyma varsa bu bazen haritadır, mezarların zemine #nasıl dizildiğinin haritasıdır, oymaların duruşu mezarların dizilişini vermektedir, bazı #arkeolojik kazılarda tecrübesi edinilmiş oyma şeklidir. bu her zaman aynı olmayıp bazen bu bölgenin mezarlık alanı olduğunu anlatabilir.
14- Oyma derinliği mezar derinliğini verir her zaman olmasa’da örnek verelim; oyma 4 cm ise bu mezarın 2,8 metre derinliğinde olduğunu söyler. 5 cm ise mezarın 3 buçuk metrede olduğunu söyler. bu genelde hafif tepesi yığma’da görülmüş tecrübe edinilmiş sistemdir. oyma derinliği x-7= şeklinde hesaplanır.
15- Bazı oymalar birbirini #takip eder şekilde tasarlanmıştır, 1. 2. ve 3. yuvarlak olarak birbirini takip ederek son oymaya varılır, son oyma’da mezarın olduğu yeri vermektedir. bu en çok hakim tepeden aşağı tepeye sallanma aşamasında karşılaşılan sistemdir. üst tepede büyük oyma, aşağı yamaçta 2. oyma, biraz daha aşağı düze inmeden su altında kalmayacak şekilde hafif yukarı alanda 3. oyma ve mezarı bulunabilir. bu oymaların her biri akıntı verir vaziyettedir.
16- Yuvarlak oymalar modeline göre çözüm farklılığı gösterebilir, büyük,orta, küçük, murç şeklinde bir çok modelleri vardır, her yuvarlakta aynı mantık yürütülmeye bilir büyük modeller uzak mesafeden bahsettiği görülürken küçük modeller yakın mesafeyi vermektedir. Murç şeklinde tasarlanmış çoklu oymalar aile mezarı yada mezarlık alanı olduğunu anlatabilir. Bu tür aile mezarı olan yerler genelde tılsımlı olur, Yuvarlak oyma yanında karışık kanal, istavroz, yılan, balık ve haç varsa buranın tılsımlı olduğunu anlamış oluruz. Şu gerçektir her yuvarlak oyma işaretinde olmasa’da bazılarında tılsım vardır. her oymanın mezarı benzer şekilde tasarım içermez, bazıları oda bazıları, kaya, bazıları normal toprağa defin edilerek gömülmüştür. bunu mezar tipleri konumuzda ayrıntılı şekilde anlatmaya çalıştık. Bazı mezarlar oda mezar olduğu için boşluk tespit eden dedektörler ile bulunabilir.
17- Bazı #büyük oymalar #bölge işaretidir özellikle eşkiyaların 1. ve 2. bölge diye adlandırdıkları bölgelerde orta ve büyük boyutlarda yuvarlak oyma koyulmuştur genelde ana kayadadır. Bu tür oymaların yardımcı işaretleri vardır, bakraçlı kız, 3 basamaklı merdiven, put, ok, pınar, mihrab, yaşlı ağaç gibi 2. işaretlerle şifrelenmiştir. bunların mezarları diğerlerinden farklı olarak yük mezarı denilmektedir, içleri ağzına kadar doludur.

20 Eylül 2017 Çarşamba

Açılmış kaya mezarı örneği. Örnek Kayamezarı.



Açılmış kaya mezarı örneği. Örnek Kayamezarı.

Lahit Mezar Bulma Anı - İstanbul Tuzla Yol Çalışması



Lahit Mezar Bulma Anı - İstanbul Tuzla Yol Çalışması

Define bulma anı. Muş ta hazine bulundu!




Define bulma anı. Muş ta hazine bulundu!

Akarsu da altın arama nasıl yapılır?



Akarsu da altın arama nasıl yapılır? Detaylı Anlatım...
• Youtube Kanalımıza abone olmayı unutmayın ► goo.gl/1RftkV
#Altın #Arama #Bendi; Akarsuyun içine yerleştirilerek kullanılan #elektronik olmayan bir alettir. Akarsu da Altın olduğu düşünülen toprağı Altın Arama Bendinden geçirerek altını #çökertme yöntemiyle #ayırmaya yarar. Bu yönteme #Gravite denir. Altını barındıran #kum #su yardımı ile akıp giderken Kumdan ve taşlardan kat #kat #ağır olan altın Altın Arama Bendinde ( #SLUİCE #BOX ) bulunan engebeli bölümlere takılarak orada birikir.
Bu engebeli bölümler dediğimiz yüzeye biraz daha değinelim.
#Tırtıklar ve #Plastik tırtıklı #halılar #altını içine #hapseder ve orada biriktirir.
Daha sonra Altın Arama Bendin de ki halı çıkartılarak bir
#pan yardımı ile içinde biriken altın ayrıştırılır.
#Gold #Pan ( Altın #Eleme #Tavası )
Gold pan; altın arama bendinden çıkarılan paspaslar daki altınları ayırma yeridir.
bent de ki toplanan kum , çakıl altın ve benzeri Parçalar Gold Pan içine silkelenerek orada elenir.
Gold Pan Çalkalanırken Altın dibe çöker Kum yukarda kalır. Suda yıkandıkça kum akar gider altın Panın içinde kalır.
Altın, dünyanın geniş bir bölümünde düşük konsantrasyonlarda bulunur. Yer küresinin tahminen 0,001 ppm (milyonda bir)ini teşkil eder. Kalaverit (Au2Te4), silvanit (Au2Ag2Te6) ve
#krennerit (Au8Te6) mineralleri olduğu gibi #bakır ve #kurşun minerallerinde de eser miktarları bulunabilir. #Volkanik kuvarsların içinde, akarsuların kumlu yataklarında #toz ve #külçe halinde bulunur.
Altın, kimyada Au (Latince
#Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen #yumuşak, #parlak #sarı renkte #kimyasal bir #element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilk çağlardan beri ilgisini çekmiştir.
Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.
Tarihte bilinen kayıtlara göre Mısır hükümdarları zamanında MÖ 3200 yıllarında, altın darphanelerde eşit boyda çubuklar halinde çekilerek para olarak kullanıldı. Au Latince Aurum kelimesinden gelmektedir.
Peru'da MÖ 2000 yılına ait altın ziynet eşyaları kalıntılarına rastlanmış olup, Amerika kıtasındaki Aztekler ve İnkaların da altına tutkun oldukları bilinmektedir.
Altına önem veren eski medeniyetler arasında; Yunanları, İranlıları, Makedonyalıları, Asurluları, Sümerleri ve Lidyalıları saymak yerinde olur.

MÖ 550 yıllarında Lidya Kralı Krezos, altını para olarak (sikke) bastırmış ve altının para olarak basılması ile de ticaret artmıştır. Şehirler zenginleşmiş ve dünya yeni bir refah dönemine girmiştir.
İskit ve Sarmatların (MÖ 1000) millî kahramanları konu alan altın toka yapımında ileri oldukları bilinmektedir. Dördüncü ve dokuzuncu yüzyıl aralarında ise altın kase, vazo işçiliğinde en güzel örnekleri vermişlerdir. Bu eserlerden bir kısmı New York, Morgan kolleksiyonunda teşhir edilmektedir.
Türkler Müslümanlığı kabul ettikten sonra altından eşya yapımını azaltmışlardır. Altın eşyayı sadece süs olarak kullanmışlardır.
Çıkarılan yerler: Mersin, Antakya, Niğde, Balıkesir, Kütahya, Bursa, İzmir ve çevresidir. Dünyada ise Yeni Gine'de çıkartılır.
2006 sonu itibarı ile tarih boyunca çıkarılan altının 158,000 ton olduğu tahmin edilmektedir.[1] Benzer bir görüş National Geographic dergisinin Ocak 2009 sayısında "Tüm tarih boyunca sadece 161.000 ton altın çıkarıldı, bu miktar iki olimpik havuzu doldurmaya ancak yetiyor." yorumu ile yer bulmuştur. Bahsedilen miktardaki altının hacmi kenarları 20,28 metre uzunlukta olan bir kübe eşittir. Eğer onsu 1000$'dan hesaplanırsa kübün değeri yaklaşık 5,2 trilyon dolar olacaktır.
Altın cevherleri, “metalik altın ihtiva eden cevherler” ve “bileşikleri halinde altın ihtiva eden cevherler” olarak sınıflandırılır.
Metalik altın içeren cevherlerden altın elde etmek için altın içeren küçük kuvars parçaları öğütme değirmenlerinde hamur haline getirilir. Bu hamur içinde altın tanecikleri kolloidal halde dağılır. Buradaki ürün malgama tekniği ile ayrıştırılır. Malgamalanmış hamurun konsantrasyonu arttırılarak çok seyreltik sodyum siyanür çözeltisiyle işlenir. Sodyum siyanür altın ile reaksiyona girerek kompleks bileşik meydana getirir:
4 NaAu(CN)2 + 4 NaOH → 4 Au + 8 NaCN + 2 H2O + O2
Kompleks bileşikteki altın metalik çinko ile çöktürülür:
2 Na + 2 Au(CN)2 + Zn → 2 Au + Na2Zn(CN)4
Bu çökeltideki altın ve gümüş dışındaki maddeler, Kal metoduyla alınır. Gümüş de nitrik ve sülfürik asit etkisiyle çözülerek geriye saf altın kalır.