17 Kasım 2017 Cuma

Tek Odalı Kaya Mezarı Define Girişi ve Çözümü Nasıl Olur Açılır?

Tek Odalı Kaya Mezarı Define Girişi ve Çözümü Nasıl Olur Açılır?

Tek oda kaya mezarı yapısı nasıl olur? Kaya mezarları girişi nerededir? Kare, dikdörtgen, yuvarlak, mihrap oyma define işareti çözümü nasıl yapılır? Zeminaltı kaya mezarı girişi nasıl bulunur?

Kaya mezarları, statüsü yüksek kişiler için yapılmış, oyulmaya ve işlenmeye uygun kayalarda oluşturulmuş mezar tipleri dir.

Kaya Mezarlarının Yapısı

Kaya mezarları tek odalı mezar ve birkaç mezardan oluşan çok odalı aile tipi mezarlar şeklinde çeşitlilik gösterir. Bütün kaya mezarlarında olmasa da önemli bazı kaya mezarlarında işlemeler ve tek olan kişiye yada aileye ait tabula adlı yazıtlarda bilgiler verilmiştir.

Kaya mezarları iki ana gruba ayrılır:

1-) Yerüstü (zeminüstü) kaya mezarları
2-) Yeraltı (zeminaltı) kaya mezarları
Kaya mezar çeşitleri dediğimizde ilk önce defineci kardeşlerimizin aklına plan sistemi, boyutları, oda sayısı var mı?, kapıları ve iç donanımları nasıl? gibi soru ve düşünceler gelmelidir.

Tek Odalı Kaya Mezarları:

Zemin üstünde Tek odalı kaya mezarlarını diğer kaya mezarlarından ayıran en önemli özellik hemen hemen Anadolu'nun her yerinde olması ve %99'unun soyulmuş olmasıdır. Yüzlerce örneği mevcuttur.

Çok odalı kaya mezarları büyük kale ve yönetim merkezlerinde bulunurken, tek odalılar için koruma altında bulundurmak ön koşul değildir. Tek odalı mezarlar oldukça kolay ulaşılan noktalarda tek başına duran bir kaya kütlesi içine oyulmuş şekilde bulunabilir. Veya zemin kayanın yan duvarından aşağıda zemin altı kaya mezar olabilir.

• Kanalımıza abone olmayı unutmayın ► https://goo.gl/DNsSxt
Eşkiya Belgeleri ve Eşkiya Define İşaretleri Facebook Grubumuz ve Sayfamız var. Burada özellikle grubumuzda aktif olarak anlık define işareti eşkiya belgeleri ve birçok define ve definecilik konusunda paylaşımlar yapılmaktadır. Ayrıca Nümizmatik sikke bilimi için de Sikke Kataloğu - Antik Paralar ve Define grubunu kurduk. Bu grubumuzda da 200 civarında sikke paylaşımı yaptık sürekli paylaşım yapmaya devam ediyoruz. Antika paralar hakkında kendinizi geliştirmek yada merak ettiklerinizi öğrenmek istiyorsanız gruba üye olarak takip etmenizi öneririm.

Gruplarımızı ve sayfamızı takip edebilmeniz için linkler aşağıda verilmiştir.
Eşkiya Belgeleri ve Eşkiya Define İşaretleri Grup ve Sayfa
• Facebook Grubu için ► https://goo.gl/hUNmmf
• Facebook Sayfası için ► https://goo.gl/1HoNdF

Sikke Kataloğu - Antik Paralar ve Define Grup ve Sayfa
• Facebook Grubu için ► https://goo.gl/VVziVS
• Facebook Sayfası için ► https://goo.gl/rTuUwi

#Sosyal #Medya Hesaplarımızdan #Takip Edin:
#Facebook http://facebook.com/ozgur.iskar
#Twitter http://twitter.com/lrozgur
#instagram https://www.instagram.com/ozgurfotokamera
#Google+ https://plus.google.com/115197201437287118146

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder