28 Aralık 2017 Perşembe

Horasan Harcı Nedir? Nasıl Kırılır ve Çözülür? 10 Farklı Kırma Yöntemi!



Horasan harcı nedir? Horasan harcı nasıl kırılır ve define hazine çözülür? 10 farklı çeşit horasan harcı kırma çözme yöntemi yolu çözümü nasıldır? Horasan harcı hakkında herşey bu video da!


• Kanalımızı ziyaret etmeyi ve abone olmayı unutmayın ► https://goo.gl/DNsSxt


Horasan harcını çözmenin 10 farklı çözme yolu şöyledir;


1-) Bir miktar mazotu horasanlı bölgeye dökün ateşi yakın. Horasanlı bölgedeki mazotlu bölge bir süre yanıp sönecektir. Daha sonra bu ısınmış olan bölgeye su döküp horasan kayayı şokluyoruz. Horasan kayayı elimizdeki bolyazla vurduğumuzda buz gibi dökülmeye başlayacaktır.


2-) Hürmüz ile ısıtıp su döküp şoklayın. Yine ısıtın iyice ısınmış yere yedirerek sirke suyunu dökün ve yarım saat bekleyin. Balyozla rahatça kırabilirsiniz.


3-) Oksijen Lpg tüpüne 6'lık nifto meme yada 9'luk nifto meme takarsınız. Horasanlı bölgeye 4-5 dakika tuttuğunuzda içinde 6'lık memede 5 cm delik açar, 9'luk memede ise 8-9 cm delik açar. Delinen kısmın içindeki erimeyen iç kısma doğru 10 veya 15 cm.de yuvarlak dairesel merkezi çaptaki horasanlı bölgeyi de ekstra çürütür. Taşın özelliği kalmaz ve balyozla değil çekiçle bile kırarsınız.


4-) 60x60 ebadında yaklaşık 6-10 cm kalınlığında bir horasan sıva için:


1 kg limonsuyu, 1 kg üzüm sirkesi,
yarım kg saf alkol, yarım kg asit kullanılır. Limonsuyu, sirke ve asit birbirine karıştırılır. Bu karışım horasan üzerine dökülür. 2 saat beklenir ve ardından sıvı iyice emilmiş ise aynı bölgeye saf alkol dökülür ve yakılır. Normal şartlarda bu karışım horasanı çözer.


5-)  Dar alanlardaki horasanlı bölgelere saf alkol dökülür. 2 saat bekletilir. Hürmüz ile ısıtılıp balyozun girmediği yerler çekiç ile kırılır. Etkili bir yöntemdir.


6-) Bol miktarda tuz ruhu horasanlı bölgelere dökülür yumuşadığı görülmüştür.


7-) Mermer ve taş ocaklarında kullanılan çeşitli büyük kaya parçalarını patlatmaya yarayan patlayıcı akfil tarzında maddeler kullanılarak horasanlı bölgeler kırılabilir.


8-) Karot makinesi kullanılarak kesme yapılabilir.


9-) Ağaç kütükleri horasanlı bölgeye yığılır ve yakılır. Birkaç saat güzelce yanan bu yerde yüksek derece bir ısınma oluşturulur. Yüksek yoğunlukta ısınan horasanlı bölgeye hızlı bir şekilde su dökerek anı bir soğutma yapılır. Şoklanan horasanlı bölge artık çok rahat bir şekilde kırılacaktır.


10-) Bir plastik kovanın içine 4 litre temiz su koyulacak ve içine 1 kg toz şeker, 1 kg tuz ve 1 litre elma sirkesi koyup 10 dakika karıştırılacak, horasanlı bölgeye dökülüp ortalama 7-8 saat beklenmesi gerekiyor, sonra kum gibi dökülür, Sonuç kesindir.


Gruplarımızı ve sayfamızı takip edebilmeniz için linkler aşağıda verilmiştir.


Eşkiya Belgeleri ve Eşkiya Define İşaretleri Grup ve Sayfa
• Facebook Grubu için ► https://goo.gl/hUNmmf
• Facebook Sayfası için ► https://goo.gl/1HoNdF


Sikke Kataloğu - Antik Paralar ve Define Grup ve Sayfa
• Facebook Grubu için ► https://goo.gl/VVziVS
• Facebook Sayfası için ► https://goo.gl/rTuUwi